Menu Sluiten

Expert Kantoorinrichting

Kinnarps ontwikkelt en produceert innovatieve kantoormeubelen voor bedrijven en publieke omgevingen. Ergonomie en duurzaamheid vormen de grondslag van de visie van Kinnarps.

KANTOORMEUBILAIR MET EEN SCANDINAVISCH KARAKTER.

Kinnarps is gespecialiseerd in kantoormeubilair en totaaloplossingen voor het creatieve hedendaagse kantoor. Het bedrijf werd in 1942 opgericht in Kinnarp, Zweden, door Jarl en Evy Andersson. Zij zagen dat diensten een steeds belangrijkere rol begonnen te spelen in de samenleving en dat er dus behoefte was aan kantoormeubilair dat zowel modern en functioneel als esthetisch aantrekkelijk was. Vandaag de dag zijn we een van de grootste leveranciers van kantoormeubilair in Europa, met klanten in ongeveer veertig landen.

We leveren kantoormeubilair voor alle soorten werkplekken, van landschapskantoren, activity-based kantoren en individuele kantoren tot conferentie-, cursus- en vergaderruimtes, cafés, restaurants en ontvangstruimtes. Naast ons kantoormeubilair hebben we ook een ruim assortiment producten voor scholen en zorginstellingen. Samen met onze kantooroplossingen vormen ze een naadloos geheel waarmee complete projecten op een geïntegreerde manier kunnen worden ingericht.

Als leverancier van kantoormeubilair heeft Kinnarps altijd veel aandacht besteed aan ontwerp en productontwikkeling. We zijn van mening dat ons kantoormeubilair innovatief, ergonomisch, duurzaam en aantrekkelijk moet zijn. We willen altijd een voortrekkersrol spelen op het vlak van kantoormeubilair en we hebben een eigen onderzoeks– en trendspottingteam dat anticipeert op de kantoren en de werkplekken van de toekomst. Het kantoormeubilair van Kinnarps moet een veilige keuze zijn: een keuze voor de toekomst die u en uw organisatie de mogelijkheden biedt om te evolueren.

Ons meubilair heeft een doordacht ontwerp, een hoge kwaliteit en een beperkte impact op het milieu. We nemen de verantwoordelijkheid voor de volledige waardeketen, van de ontwikkeling, de aankoop van grondstoffen en de productie, tot de levering en de installatie van kantoormeubilair en complete interieuroplossingen in het pand van onze klanten. We hebben ook ons eigen geaccrediteerde testlaboratorium om onze oplossingen en de duurzame eigenschappen van ons kantoormeubilair te testen.

Als leverancier van kantoormeubilair zijn we uniek in de sector omdat we ons eigen logistiek systeem hebben waardoor we leveringen van kantoormeubilair rechtstreeks aan onze klanten kunnen beheren en optimaliseren. We gebruiken dekens in plaats van dozen om onze producten te beschermen. Die dekens kunnen worden hergebruikt en besparen heel wat ruimte. Daardoor kunnen we meer kantoormeubilair in één keer leveren en gebruiken we een minimum aan verpakking. Door de lagere CO2-uitstoot is dat gunstig voor het milieu.

Kinnarps heeft in totaal zeven verschillende productiefaciliteiten voor kantoormeubilair: zes in Zweden en één in Duitsland. De productie en de montage gebeuren in Kinnarp, Jönköping, Skillingaryd, Vinslöv, Tranås en Worms. De grootste faciliteit voor de ontwikkeling en de productie van kantoormeubilair bevindt zich in Kinnarp, waar ook het management en de centrale functies van onze groep zijn gevestigd. In totaal stellen we ongeveer 2.300 mensen tewerk die gespecialiseerd zijn in meubilair voor de kantoren van de toekomst.

01479750147975

More info

tags: Wanden Kantoor – Bedrijven Wanden Kantoor – Overzicht Wanden Kantoor – Advies Wanden Kantoor – Verdelers Wanden Kantoor – 

Wenst u meer info over expert kantoorinrichting kijk dan vlug op https://www.kinnarps.be/nl-BE | Expert Kantoorinrichting

Meubilair | Kantoormeubilair | Duurzaamheid | Kantoren | Kantooroplossing | 


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf

Expert kantoorinrichting

nl fr nl en home kwaliteit news jobs contact mozer over ons het mozer team jobs vestigingen vloot hightech transport niveau van dienstverlening wat we doen vervoer van delicate apparatuur en hightechapparatuur onsite installatie last mile reverse logistics stockbeheer vervoer van zware materiaal vervoer van kunstwerken sectoren ict optisch medisch automaten banking grafisch netwerken bedrijfsverhuizingen bedrijfsverhuizingen kantoorinrichting archiefbeheer exit management meubelbeheer internationale verhuizingen verpakkingen voor zee en luchtvervoer meubelbewaring particuliere verhuis accueil mozer transport high tech dmnagement dentreprise dmnagement nationalinternational qualit et assurances news job.

home over ons binnen parketten binnendeuren ingemaakte kasten meubels buiten poolhouses houten terrassen contact binnen home binnen om zeker te zijn dat je exclusieve interieur de zorg krijgt die het verdient klop je het best aan bij een expert zoals atelier deproc expert kantoorinrichting kostenraming We bekijken samen je plannen zodat we zeker op dezelfde golflengte zitten en je je droom werkelijkheid ziet worden. Alles van ruwe installatie tot de kleinste details kan je toevertrouwen aan atelier deproc. In de heruitvinding van je interieur kan je op me rekenen voor op en top exclusieve parketten met gespecialiseerde behandeling op maat gemaakte binnendeuren met fantastisch design ingemaakte kasten voor een prachtige en cleane look verbluffende designermeubels uit hoogwaardig hout kantoorinrichting is ook je kantoor thuis of het volledige kantoor van je bedrijf aan een opfrisbeurt toe met een volledig nieuwe inrichting en styling zorgen we voor nieuwe inspiratie en motivatie. Houten accenten geven een kantoor de nodige pit en zorgt voor een verhoogde creativiteit. Doe daarom een beroep op atelier deproc .

Kennisgeving over Expert kantoorinrichting

ergoadvice bellestraat a sintniklaas t. .. infoergoadvice.be xf ergo advice ergonomische oplossingen met advies menu home producten waarom ergoadvice nieuws referenties contact producten kantoor en thuiswerkplek ergonomische stoelen dynamisch werken in hoogte verstelbare bureaus ergonomische hulpmiddelen akoestische oplossingen zorg en industrie ergonomische stoelen ergonomische werkposten en tafels advies en workshops ergonomische inrichting kantoor werkplekadvies workshop beeldschermwerk promoties actie zit sta bureau capisco rovo prochair laptoptrolley tr bma axia vision home working box bakkerelkhuizen ergonomische inrichting kantoor als expert in ergonomie en het nieuwe dynamisch werken kan ergoadvice voorzien in een totale inrichting van uw huidige of nieuwe kantoor Wat betekent expert kantoorinrichting We houden rekening met bepaalde ergonomische parameters om het werken aan uw bureau aangenamer te maken. Risicofactoren om klachten te ontwikkelen proberen we hier preventief aan te pakken. Bel.